Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σαλαμίνας

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σαλαμίνας λειτουργεί από το 2012. Από την 1η Δεκεμβρίου του 2017 και για τρία χρόνια, τη λειτουργία του έχει αναλάβει η ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται στη Σαλαμίνα, στις Εργατικές Κατοικίες Ρέστη, στη διεύθυνση Αγίας Άννης και Ρέστη και λειτουργεί για το κοινό από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 09:00 π.μ έως τις 17.00μ.μ. (τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 4681478).

Διανέμει εντελώς δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης μακράς διάρκειας, όπως λάδι, γάλα, όσπρια, δημητριακά, ζάχαρη, καφέ, κονσέρβες κ.ά. καθώς επίσης χαρτικά και είδη ατομικής υγιεινής καθώς και είδη γενικού οικιακού καθαρισμού. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί ιματιοθήκη που διανέμει παιδικό ρουχισμό, είδη ένδυσης και υπόδησης ενηλίκων, όπως και διάφορα είδη οικιακής χρήσεως. Οι ωφελούμενοι κάτοικοι που εξυπηρετεί επιλέγονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου με βάση συγκεκριμένα κοινωνικά & οικονομικά κριτήρια (εισόδημα, ανεργία, ύπαρξη αναπηρίας ή άλλων ασθενειών, πολυτεκνία, μονογονεϊκότητα κλπ). Εφόσον αξιολογηθούν θετικά από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, οι ωφελούμενοι έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου παρέχονται επίσης υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης. Παράλληλα, οι ωφελούμενοι ενημερώνονται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και όταν κρίνεται αναγκαίο, παραπέμπονται στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Σαλαμίνας για καταγραφή των αναγκών τους, σύνταξη ή επικαιροποίηση του κοινωνικού τους ιστορικού καθώς και παρακολούθησή τους με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση τους.

Ωφελούμενοι των υπηρεσιών που παρέχει το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Σαλαμίνας, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών των 3ων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Κοινωνικού Παντοπωλείου για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.pantopwleiosalamina.wordpress.com 

CREATIVE THINKING DEVELOPMENT © Copyright 2018. All rights reserved.