top of page

GreenYOU project - Πρώτη συνάντηση 20-21 Ιουνίου (Λευκωσία, Κύπρος)

04/07/23

GreenYOU project KOM

Το έργο GreenYOU πραγματοποίησε με επιτυχία την εναρκτήρια συνάντησή του στις 20 & 21 Ιουνίου 2023 στη Λευκωσία της Κύπρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν εταίροι του έργου από τη Λιθουανία, την Ιρλανδία, τον Κύπρο, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Πολωνία για να συζητήσουν βασικές πτυχές του έργου και να θέσουν τα θεμέλια για την επιτυχή υλοποίησή του.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγιναν εκτενείς συζητήσεις σχετικά με κρίσιμα στοιχεία του έργου όπως η διαχείριση, η αξιολόγηση της ποιότητας, τα πακέτα εργασίας και η στρατηγική διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου.

Κατά τη συζήτηση για τη διαχείριση του έργου οι εταίροι κατέληξαν στη δημιουργία ενός σαφούς οδικού χάρτη για την επιτυχία του. Η ευθυγράμμιση των στόχων του έργου, τα χρονοδιαγράμματα και η κατανομή πόρων αποτέλεσαν τη βάση για την αποτελεσματική εκτέλεση του έργου και τον απρόσκοπτο συντονισμό μεταξύ των μελών της ομάδας.

Σημαντικός χρόνος αφιερώθηκε στην συζήτηση αναφορικά με την ποιότητα του έργου. Η έμφαση στην ποιότητα επιβεβαίωσε τη δέσμευση για την παροχή αποτελεσμάτων υψηλής ποιότητας. Επίσης, η ανασκόπηση των πακέτων εργασίας ήταν μια κομβική πτυχή της συνάντησης στο πλαίσιο των επόμενων βημάτων.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της κοινής χρήσης των αποτελεσμάτων του έργου, σχεδιάστηκε σχολαστικά μια στρατηγική διάδοσής τους. Οι συνεργάτες διερεύνησαν διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των εκστρατειών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, της συμμετοχής σε συνέδρια και των ευκαιριών δημοσίευσης, για να μεγιστοποιήσουν την προβολή του έργου και να έχουν μόνιμο αντίκτυπο.


Σύντομη παρουσίαση του έργου GreenYOU


Το έργο GreenYOU στοχεύει στο να υποστηρίξει την πράσινη μετάβαση και να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή αναπτύσσοντας πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες μεταξύ των νέων. Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της ικανότητας των εργαζομένων στον τομέα της νεολαίας να χρησιμοποιούν την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας μέσω κινητού τηλεφώνου (Mobile Augmented Reality (AR)) για να διδάξουν τους νέους σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την ανεργία. Μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων, όπως μαζικά ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα (MOOC) για τη δράση για το κλίμα, ένα Πρόγραμμα Σπουδών (το GreenYOU), Ψηφιακά Δωμάτια Απόδρασης και βίντεο κινούμενων σχεδίων, το έργο στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης, στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και στην προώθηση βιώσιμων συμπεριφορών μεταξύ των νέων. Με την συμμετοχή εργαζομένων στον τομέα της νεολαίας και νέων με λιγότερες ευκαιρίες, το έργο προσπαθεί να τους δώσει τη δυνατότητα να γίνουν φορείς αλλαγής στην πράσινη οικονομία και να συμβάλουν σε μια βιώσιμη και κλιματικά ουδέτερη κοινωνία.


website https://www.greenyouproject.eu/

facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100094150212902 (GreenYou Project Erasmus+)

Instagram https://www.instagram.com/greenyouproject/


bottom of page